Бесплатни и ажурирани списоци на IPTV

Една од технологиите што го промени начинот на кој ги консумираме забавните содржини е IPTV.

Познатите списоци на бесплатни IPTV канали се еден од најпребаруваните типови на датотеки во 2023 година. И со добра причина.

IP телевизиски протокол (скратено како IPTV) Тоа е платформа која покажува многу предности во однос на традиционалната телевизија, па дури и сателитската телевизија.

Да ве натера да ги разберете неговите предности и да ви покаже како да најдете ажурирани списоци, да најдете канали од Шпанија или некој латински и да знаете што е овој систем на вашиот паметен телевизор или за компјутер, го развивме следниот материјал.

IPTV

Што е IPTV и како функционира?

IPTV е систем за дистрибуција на аудиовизуелни материјали што ги користи предностите на пропусниот опсег за пренос на содржина.

За разлика од стриминг преку OTT (Over The Top), IPTV користи посветен пропусен опсег исклучиво за оваа намена, така што каналите имаат ажурирани брзини, за да нема ненадејни закачувања или прекини во преносот.

2023 година беше година на консолидација на овој тип на платформа, која речиси секогаш е придружена со интернет услуга за правилно функционирање, бидејќи токму во пропусниот опсег на овие интернет планови се развиваат.

Од таа причина, Телевизијата IPTV обично се нуди бесплатно во врска со план за оптички влакна, и во зависност од брзината на планот, ќе можете да изберете дали ќе имате стандардна дефиниција (SDTV) или висока дефиниција (HDTV) во вашите канали и во вашето целосно програмирање.

IPTV технологијата во Шпанија не е нова, а веќе неколку години има платформи кои се обидуваат да понудат целосни програмски листи, речиси секогаш за плаќање.

Во моментов, Movistar+ е најдобриот пример за IPTV во Шпанија, се издвојува по каналите за пренос на ексклузивни настани, како што е популарниот Partidazo.

Сепак, како што веќе наведовме, тоа не е технологија која почнува да се применува во земјава, ниту во целиот латински конгломерат.

Jazztel беше еден од пионерите, заедно со Movistar, на оваа технологија во Шпанија. Jazztel TV и Yacom беа две телевизиски сервиси со интернет протокол, иако веќе не постојат.

Во Латинска Америка, Movistar Chile и ETB (Колумбија) се две од компаниите кои направија најголема посветеност на оваа далечинска технологија, од која ќе истражуваме во нејзините предности за корисникот. Да, за тебе.

Предности на системот денес

Оваа далечинска платформа за гледање телевизија во 2023 година, со огромен бум кај паметните телевизори и компјутерите, има многу предности кои мора да ги разгледаме, бидејќи тие се оние што предизвикуваат сè повеќе луѓе да се интересираат за услугите на IPTV или да инсталираат апликации на гледајте списоци на канали во 2023 година.

Содржина на сите уреди

Една од суштинските предности на оваа далечинска технологија е тоа што, токму поради тоа што се заснова на пропусниот опсег, може правилно да се прима и пренесе на кој било уред што е поврзан на Интернет.

И не мора до домашната мрежа, бидејќи многу услуги имаат сигнали преку ажурирани мобилни апликации кои дури може да се користат со планот за мобилни податоци. Иако не се препорачува поради потрошувачката на податоци на овие ажурирани апликации.

Секако можноста за прегледајте ја содржината на шпански, латински шпански или англиски, ексклузивна содржина и од кој било жанр на паметен телевизор, на мобилен телефон со Android или iOS или на програма за компјутер, е предност што вреди да се проба.

ексклузивни канали

Единствената предност е да не се носи програмирање од далечина, секаде и на сите уреди.

Важна предност на IPTV, особено во 2023 година, е можноста за пристап до ексклузивни канали и содржини. И не лабави канали, туку комплетни списоци за програмирање IPTV.

И иако тие се платформи за плаќање, тие нудат содржина што не може да се види на друго место, како што се најважните лиги во светот на фудбалот, на пример. Но, дополнително, имаме различни информации за секоја земја, ви ги оставаме врските со кликнување на знамето на земјата што ја сакате подолу:

IPTV m3u списоци за Аргентина Бесплатни и ажурирани
IPTV m3u списоци за Аргентина Бесплатни и ажурирани
IPTV m3u списоци за Бразил Бесплатни и ажурирани
IPTV m3u списоци за Бразил Бесплатни и ажурирани
IPTV m3u списоци за Чиле бесплатни и ажурирани
IPTV m3u списоци за Чиле бесплатни и ажурирани
Бесплатни и ажурирани списоци на IPTV m3u за Колумбија
Бесплатни и ажурирани списоци на IPTV m3u за Колумбија
IPTV m3u списоци за Еквадор Бесплатни и ажурирани
IPTV m3u списоци за Еквадор Бесплатни и ажурирани
IPTV m3u списоци за Шпанија Бесплатни и ажурирани
IPTV m3u списоци за Шпанија Бесплатни и ажурирани
IPTV m3u списоци за Мексико Бесплатни и ажурирани
IPTV m3u списоци за Мексико Бесплатни и ажурирани
IPTV m3u списоци за САД Бесплатни и ажурирани
IPTV m3u списоци за САД Бесплатни и ажурирани

Затоа, ако сте љубител на јапонски аниме канали, латино кино или ажурираните IPTV списоци за гледање фудбал во сезоната 20221 на оние кои имаат дозвола за емитување на овој начин, далечинската IPTV технологија е решението, бидејќи не само што ќе имате пристап до сите споменати содржини се додека имате Movistar+ премија и плаќате за тоа, на пример, но во 2023 година оваа далечинска технологија може да биде бесплатна. Да, бесплатно се додека е легално во вашата земја и содржината е отворена и правата се доделени за да можете да го направите тоа.

Практично неограничена понуда

Ажурираните понуди за IPTV телевизија имаат нешто заедничко: невидена сорта.

Далечинското програмирање нуди такви предности како можност за гледање на сите канали од локално или регионално ниво, кој било латински канал, канали од Обединетото Кралство или САД и од кој било телевизиски систем во Европа и Азија.

Границите на забавата ги поставувате вие.

Бесплатни и ажурирани списоци за IPTV

Бесплатните списоци со IPTV се датотеки за компјутер и паметни телевизори (и воопшто, за IPTV програми) кои ги складираат целосните информации за содржината преку стриминг (далечински сервери) на различни телевизиски канали.

Предноста на овие списоци е што ги чуваат ажурираните информации за бесплатните канали, но и за платените канали се додека вие ги имате правата на тоа и други како што се:

 • Списоци на канали за возрасни
 • Од спортови како фудбал, УФЦ или кошарка
 • Да видиш Movistar Plus ако имаш Movistar + Premium
 • Списоци на сите премиум содржини доколку ги поседувате правата

На тој начин, може да имате Movistar+ за компјутер се додека плаќате за вашата претплата на Movistar, канали за латински филмови (или кој било латински канал) и секое ексклузивно програмирање на вашите уреди.

Овие датотеки со програмските информации се во формат m3u, и се поставуваат на апликации кои репродуцираат телевизиска содржина преку IP-протокол на Интернет, од кои VLC, или SSIPTV за компјутер и неговите ажурирани списоци се најпопуларни, иако во последно време е во подем Мудра игра.

*

*Некои врски поради големата количина на дојдовен сообраќај можеби нема да работат во моментот, пробајте ги сите. Оној со синото копче секогаш работи. За да се одржи стабилноста на врските што е можно подолго, тие се заштитени, за да пристапите едноставно треба да се регистрирате.

IPTV спортски списоци (ажурирано 2023 година)

Шпански IPTV списоци (ажурирано 2023 година)

Латински IPTV списоци (ажурирано 2023 година)

IPTV списоци за возрасни +18 (ажурирано 2023 година)

Списоци на филмови за IPTV (ажурирано 2023 година)

Списоци на серии IPTV (ажурирано 2023 година)

Можете да видите други специфични канали во следните написи:

Како да конфигурирате бесплатни списоци за IPTV

Можноста за конфигурирање на Smart TV, програма за компјутер или мобилна апликација е прекрасна. Не ограничувајќи се на паметен телевизор за да гледате телевизија, тоа е прекрасно.

До 2023 година, овие оддалечени и ажурирани платформи имаат софтверски ресурси компатибилни со практично сите уреди.

Да се ​​наведат примери, постојат програми за компјутери од кој било оперативен систем. За компјутер со Windows има алтернативи за 32-битни и 64-битни процесори, платени и бесплатни, како и за компјутери со технологија за репродукција HD благодарение на бесплатни ажурирани списоци на m3u.

Во случајот со паметните телевизори, постојат домашни апликации за најпопуларните брендови на паметни телевизори. На пример, ажурираните апликации за паметни телевизори кои поддржуваат далечински ТВ нудат апликации за Samsung, Philips, Sony, Hisense, Panasonic и LG.

А покрај програмите за компјутер и паметен телевизор, на мобилни телефони и на Apple TV или Android Box ќе добиете и ажурирани апликации за да уживате во оваа содржина.

Џозеф Лопез
Страст за компјутери и кино. Компјутерски инженер кој се обидува да им го олесни животот на љубителите на филмови, серии и гледање на која било телевизија онлајн.

44 коментари

 1. стабилното го сакам бесплатно, не ми е гајле дали го гледам, макар и секоја минута да се сече вреди

 2. Здраво, можете ли да ми ја пренесете URL-адресата за SSIPTV ве молам, благодарам?

 3. Те молам кажи ми како да го поврзам мојот ssiptv со твоите списоци?? Ви благодарам многу

 4. Ми требаат ssiptv списоците на спортови за шпанска и англиска лига, некој што може да ми помогне или сподели адреса ве молам...!

 5. извинете за itpv кодовите, со кого можам да контактирам по пошта за шифрите за уредите и за тв

 6. Како да ги добиете отворените списоци… Јас сум од Нуево Леон, Мексико… за мојот паметен телевизор?

   1. здраво добро утро штотуку станав член сега како да гледам формула еден
    Ви благодарам многу Мауро од Уругвај

 7. Здраво, има ли апликација за гледање канали од Уругвај, Аргентина, фудбал за андроид 9.0 tv box

 8. Здраво добро утро.
  Ја барам листата на канали од Кина, Хонг Конг, Тајван...
  Дали знаете некоја веб-страница што ги има?
  Ви благодариме и со почит.

 9. Како би сакале да знаете дали преземањето апликација што не е оригинална на паметен телевизор ќе го оштети мојот уред?

  1. Мислиш креирано од надворешни програмери? Не, тоа е како телефон со Android, сè што ќе преземете од Play Store е создадено од компанија која не е Android.

 10. Добро попладне, имам Sony Bravia и не можам да инсталирам листа на шпански или латински канали, секогаш добивам Connection Failed, може ли да ми помогнете? Ви благодарам

 11. Здраво, јас сум Вилсон Бетанкур.

  Јас сум од Колумбија, квадриплегичар сум како последица на несреќа пред повеќе од 20 години, а немам кабловска телевизија поради економски проблеми.
  Сакам да добијам стабилна и трајна приватна m3u листа, за smar tv
  со премиум канали, но не можев колку и да се трудев.
  Те молам, научи ме како да го направам тоа, би бил вечно благодарен.
  Благодарам однапред.

  одговор wilbert0889@hotmail.com
  Ате. Вилсон Бетанкур

Остави одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *